We hechten grote waarde aan samenwerking met partners in de zorg. We overleggen en werken continu samen met andere zorgverleners en -organisaties, onderwijsinstellingen en zorgverzekeraars.
in de zorg
met partners
Samenwerken
Samenwerking

met wetenschappelijk onderzoek in drie niet-academischeziekenhuizen: het ETZ, het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Oogziekenhuis in Rotterdam. Het ETZ focust op patiënten met complexe fracturen, comorbiditeit, oudere traumapatiënten, multitrauma en neurotrauma.
METC-Brabant
Het ETZ werkt samen met de Medisch Ethische Toetsingscommissie Brabant (METC Brabant) voor de beoordeling van medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen.
Tilburg University
Samen met Tilburg University participeert het ETZ in het onderzoeksinstituut CoRPS: het Center of Research on Psychology in Somaticdiseases. Samen voeren we wetenschappelijk onderzoek uit en organiseren we symposia.
TopZorg
Het experiment TopZorg van ZonMw (de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) subsidieert voor een periode van vier jaar de combinatie van zeer specialistische zorg
Wetenschap faciliteren
Samenwerking
Utrecht. Voor verpleegkundige en paramedische opleidingen werken we samen met Avans Hogeschool, ROC Tilburg (Zorgacademie), Erasmus MC Zorgacademie, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Fontys Hogescholen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
Het ETZ vindt deskundigheidsbevordering belangrijk. We werken samen met meer dan vijftig erkende opleidingen, van een opleiding tot apothekersassistent tot de opleiding tot medisch specialist. Voor medische opleidingen werken we nauw samen met Erasmus MC, Radboudumc en UMC
Onderwijs
Samenwerking
toepassing van principes van ‘zinnige zorg’. Een en ander in de overtuiging dat autonome groei op grond van bijvoorbeeld vergrijzing, kleiner is dan reductie op grond van ‘zinnige zorg’. De afspraken bieden financiële zekerheid om de veranderingen die nodig zijn door te voeren. Als de afgesproken volumereductie niet gehaald wordt ondanks goede resultaten in het realiseren van ‘zinnige zorg’, is dat aanleiding om met zorgverzekeraars in gesprek te gaan over het aanpassen van de afspraken.
We werken nauw samen met zorgverzekeraars. Patiënten van het ETZ zijn vooral verzekerd bij CZ en VGZ vanwege de Tilburgse wortels van deze verzekeraars. Met deze twee verzekeraars hebben we een meerjarenafspraak gemaakt. Met VGZ is met terugwerkende kracht (vanaf 2017) een meerjarenafspraak gemaakt tot en met het jaar 2021. Met CZ is een driejarenafspraak gemaakt van 2018 tot en met 2020. Met beide zijn afspraken gemaakt over een geleidelijke reductie van het volume door
Zorgverzekeraars
Samenwerking
Stakeholders 2017
Netwerk Acute Zorg Brabant
Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB) verbindt de schakels in de acute zorgketen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Het netwerk heeft een regiefunctie in de regionale acute zorg en werkt samen met ketenpartners en professionals aan verbetering van opvang en behandeling van de patiënt met een acute zorgvraag.
Drie beleidsterreinen staan centraal: traumazorg, Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO). NAZB is verbonden aan het ETZ, dat Traumacentrum is voor Brabant.
ZorgDomein
ZorgDomein ondersteunt het zorgproces en de communicatie binnen en tussen eerste-, tweede- en derdelijns zorgverleners. Zo slaat ZorgDomein een brug tussen huisartsen en het ETZ, de geestelijke gezondheidszorg, zelfstandige behandelcentra, diagnostische centra, laboratoria en andere zorginstellingen.
Zorgnetwerk Midden-Brabant
Zorgnetwerk Midden-Brabant is een uniek samenwerkingsverband van zorgaanbieders. Samen streven zij naar goede, afgestemde zorg en behandeling voor patiënten in de regio. Het programma bestaat uit vier pijlers: zorgstructuur, informatiestructuur en zorg, economie en duurzaamheid.
Verbinden van zorgverleners
Samenwerking
De zorg die geleverd kan worden is buitengewoon, van hoge kwaliteit en vanuit de laatste inzichten vormgegeven.
Binnen het MKC vormen de professionals van de eerste en de tweede lijn een volledig geïntegreerd team. Deze visie sluit aan bij het ETZ gedachtegoed.
educatieve en faciliterende manier in teamverband, om zo een veilig en stimulerend klimaat te creëren waarin moeder, kind en het gezin centraal staan.
Gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen, zorgprofessionals en kraamzorg (Lunavi) van de eerste en tweede lijn richten zich als een team met een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een gemeenschappelijk dossier, op de behandeling en zorgverlening van het gezin, van de geboortezorg tot de zorg voor het kind tot 18 jaar. Zij verbeteren continu, dragen de visie actief uit en creëren een inspirerende en leerzame werkplek waar de professional tot ontplooiing kan komen.
De wens van het gezin is in het MKC leidend, binnen de kaders van veilige en gepaste zorg. Binnen de geboortezorg ervaren moeder en kind professionele zorg in een vloeiende lijn, waarbij de ouders op een veilige en verantwoorde manier zelf de regie kunnen nemen. Het gezin (kind, moeder en partner) wordt niet gescheiden.
Het MKC levert optimale kindergeneeskundige zorg op maat aan het kind, samen met het gezin, in de regio, en indien gewenst specialistische zorg supra regionaal.
We stemmen continu af met elkaar en andere betrokkenen in de keten. Kenmerkend is dat wij laagdrempelig samenwerken op een coachende,
Verloskundigen Tilburg e.o., Lunavi Kraamzorg en het ETZ Family Centered and Integrated Care (gezinsgerichte zorg) gezamenlijk zorg. Dit heeft de volgende uitgangspunten:
Onder de noemer “dichtbij wat kan, centraal wat moet” is de zorg voor moeder en kind op 9 oktober 2017 geconcentreerd op één locatie in het Moeder-Kindcentrum (MKC). Hierin leveren de zorgeenheden Kindergeneeskunde, Verloskunde, de maatschap
Verloskunde en geboortezorg
Samenwerking
Overige organisaties waarmee het ETZ samenwerkt in de nazorg voor thuis, geriatrische revalidatie, opname in een verpleeghuis of terminale zorg: De Volckaert, 't Heem, Maasduinen, Thebe Elisabeth, 't Laar, GGZ Breburg afdeling ouderen, CIZ en Contour de Twern.
De Wever
De Wever en het ETZ zetten zich samen in om de zorg voor oudere mensen beter te organiseren. Daardoor stappen patiënten gemakkelijk van het ziekenhuis over naar verpleeghuiszorg. Een goed voorbeeld is de samenwerking met de behandelcentra Damast en De Hazelaar, beide locaties van De Wever. Ouderen herstellen hier in een comfortabele omgeving na een ziekenhuisopname.
Ouderenzorg
Samenwerking

Stichting Schakelring
Locatie ETZ Waalwijk biedt samen met Stichting Schakelring revalidatiezorg aan patiënten die herstellen van orthopedische operaties aan de knie of heup. Hier revalideren ze in een rustige omgeving.
Revalidatiecentrum Leijpark
Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark is het centrum voor specialistische revalidatiezorg in Midden-Brabant, voor volwassenen en kinderen. Leijpark zorgt voor een afgestemde behandeling en professionele begeleiding.
Revalidatiezorg
Samenwerking
Apotheek De Donge
Apotheek De Donge is gevestigd op locatie ETZ TweeSteden. De Donge biedt patiënten medicijnen op recept en zelfzorg-geneesmiddelen na een ziekenhuisopname of een bezoek aan de polikliniek.
Apotheek De Leij
Locatie ETZ Elisabeth werkt nauw samen met apotheek De Leij. Hierdoor kan de apotheek van alle patiënten de medicatie opvragen en de gegevens up-to-date houden.
Apotheken
Samenwerking
Sandra van Amelsvoort
Algemeen directeur Diagnostiek Brabant
“Diagnostiek Brabant (DB), van en voor de eerstelijnszorg, werkt vanuit het principe 'patiënt centraal' intensief samen met het ETZ. Dit voorkomt dubbeldiagnostiek én zorgt ervoor dat de huisarts, specialist en patiënt kunnen vertrouwen op de uitslag. De laboratoria van het ETZ verzorgen de bepalingen van onze monsters en patiënten kunnen voor radiologisch onderzoek op de locaties van het ETZ terecht. Ook faciliteert DB de samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnszorg. Dit vanuit de gedachte: zinnige en zuinige zorg, met het oog op de behoeften en wensen van de patiënt.”
huisartsen in de regio Midden-Brabant. De stichting borgt kwaliteitsbevordering en voert het kwaliteitsbeleid van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) uit. De stichting richt zich op beroepsinhoudelijke ondersteuning in de huisartsenpraktijk.
De Barningstichting
De Barningstichting bevordert intercollegiale contacten. Om de twee jaar organiseert de stichting een gemeenschappelijke Barningcursus voor en door huisartsen en specialisten in de regio Midden-Brabant.
Diagnostiek Brabant
Diagnostiek Brabant (DB) verzorgt bloedafname en diagnostische onderzoeken voor huisartsen, trombosedienst, verloskundigen en specialisten van het ziekenhuis. Patiënten bezoeken DB voor bloedprikken, echo’s en andere onderzoeken. Door de samenwerking met laboratoria van het ziekenhuis in de eigen regio kunnen patiënten rekenen op een snelle en betrouwbare uitslag naar de huisarts, verloskundige en specialist.
Stichting Huisarts en Kwaliteit
Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK) verzorgt sinds 2011 onafhankelijke nascholing voor en door
Diagnostiek
Samenwerking
Meer informatie
is te vinden op:
embraze.net

Zo bieden zij de best mogelijke zorg op het juiste moment en zo dicht mogelijk bij de patiënt.
Het kankernetwerk EMBRAZE bestaat uit: ZorgSaam in Terneuzen, Admiraal de Ruiter ziekenhuis in Goes en Vlissingen, Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom, Amphia ziekenhuis in Breda en Oosterhout, ETZ in Tilburg en Waalwijk, Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch, het Zuid West Radiotherapeutisch Instituut Vlissingen en Roosendaal, Instituut Verbeeten Breda en Tilburg en Den Bosch en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
Instituut Verbeeten
Op het gebied van oncologische zorg werken we nauw samen met Instituut Verbeeten.
Samen vervullen we een bovenregionale functie voor radiotherapie. Daarnaast wordt intensief samengewerkt in het Multidisciplinair Oncologisch Centrum (MOC) van het ETZ.
EMBRAZE
Om de kwaliteit van de zorg voor patiënten met kanker continu te verbeteren en de kans op genezing te vergroten, startten zeven ziekenhuizen en twee radiotherapie instituten in Brabant en Zeeland het kankernetwerk EMBRAZE. Binnen dit netwerk maakt een groot team van zorgprofessionals zich dagelijks hard voor het bieden van de best mogelijke zorg op het gebied van kanker. Om dit te realiseren werken zij volgens de laatste richtlijnen en nauw met elkaar samen in de regio.
Oncologische zorg
Samenwerking
Meer informatie
is te vinden op:
samendraads.nl
“Samen werken aan toekomst-bestendige zorg in Midden-Brabant.”

Ook is het initiatief Fractuurpreventie in Midden-Brabant van start gegaan. Door meer patiënten te screenen op verhoogd fractuurrisico en door het organiseren van een goed opvolgbeleid in de huisartsenpraktijk, voorkomen we secundaire fracturen.
Onder de naam ‘Samendraads’ werken zij, onder begeleiding van Robuust, aan de best mogelijke zorg, afgestemd op de vraag van patiënten.
Samendraads in de praktijk
Hartfalenzorg in Midden-Brabant is een van de eerste initiatieven die onder de naam Samendraads in 2017 is gestart. Het doel is dat de huisarts beter kan inspelen op specifieke behoeften en klachten waardoor de patiënt begeleiding op maat krijgt. Hierdoor kan sneller worden ingegrepen bij verslechtering en kunnen (spoed)opnames in het ziekenhuis worden voorkomen.
Toekomstbestendige medische zorg door intensieve samenwerking tussen medisch specialisten en huisartsen in Midden-Brabant. Dat is het gezamenlijke doel van het ETZ, Zorggroep RCH Midden-Brabant, Zorgbelang Brabant en zorgverzekeraars CZ en VGZ.
Huisartsen en medisch specialisten werken samen aan toekomstbestendige zorg.
Samendraads:
Samenwerking
Wetenschap faciliteren
Onderwijs
Zorgverzekeraars
Verbinden van zorgverleners
Verloskunde en geboortezorg
Ouderenzorg
Revalidatiezorg
Apotheken
Diagnostiek
Oncologische zorg
Samendraads
Partners

We hechten grote waarde aan samenwerking met partners in de zorg. We overleggen en werken continu samen met andere zorgverleners en -organisaties, onderwijsinstellingen en zorgverzekeraars.
in de zorg
met partners
Samenwerken
Samenwerking

Meer informatie
is te vinden op:
embraze.net
Tilburg University
Samen met Tilburg University participeert het ETZ in het onderzoeksinstituut CoRPS: het Center of Research on Psychology in Somaticdiseases. Samen voeren we wetenschappelijk onderzoek uit en organiseren we symposia.
TopZorg
Het experiment TopZorg van ZonMw (de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) subsidieert voor een periode van vier jaar de combinatie van zeer specialistische zorg met wetenschappelijk onderzoek in drie niet-academischeziekenhuizen: het ETZ, het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Oogziekenhuis in Rotterdam. Het ETZ focust op patiënten met complexe fracturen, comorbiditeit, oudere traumapatiënten, multitrauma en neurotrauma.
METC-Brabant
Het ETZ werkt samen met de Medisch Ethische Toetsingscommissie Brabant (METC Brabant) voor de beoordeling van medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen.
Wetenschap faciliteren
Samenwerking
Het ETZ vindt deskundigheidsbevordering belangrijk. We werken samen met meer dan vijftig erkende opleidingen, van een opleiding tot apothekersassistent tot de opleiding tot medisch specialist. Voor medische opleidingen werken we nauw samen met Erasmus MC, Radboudumc en UMC Utrecht. Voor verpleegkundige en paramedische opleidingen werken we samen met Avans Hogeschool, ROC Tilburg (Zorgacademie), Erasmus MC Zorgacademie, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Fontys Hogescholen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
Onderwijs
Samenwerking


Stakeholders 2017
toepassing van principes van ‘zinnige zorg’. Een en ander in de overtuiging dat autonome groei op grond van bijvoorbeeld vergrijzing, kleiner is dan reductie op grond van ‘zinnige zorg’. De afspraken bieden financiële zekerheid om de veranderingen die nodig zijn door te voeren. Als de afgesproken volumereductie niet gehaald wordt ondanks goede resultaten in het realiseren van ‘zinnige zorg’, is dat aanleiding om met zorgverzekeraars in gesprek te gaan over het aanpassen van de afspraken.
We werken nauw samen met zorgverzekeraars. Patiënten van het ETZ zijn vooral verzekerd bij CZ en VGZ vanwege de Tilburgse wortels van deze verzekeraars. Met deze twee verzekeraars hebben we een meerjarenafspraak gemaakt. Met VGZ is met terugwerkende kracht (vanaf 2017) een meerjarenafspraak gemaakt tot en met het jaar 2021. Met CZ is een driejarenafspraak gemaakt van 2018 tot en met 2020. Met beide zijn afspraken gemaakt over een geleidelijke reductie van het volume door
Zorgverzekeraars
Samenwerking

Netwerk Acute Zorg Brabant
Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB) verbindt de schakels in de acute zorgketen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Het netwerk heeft een regiefunctie in de regionale acute zorg en werkt samen met ketenpartners en professionals aan verbetering van opvang en behandeling van de patiënt met een acute zorgvraag.
Drie beleidsterreinen staan centraal: traumazorg, Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO). NAZB is verbonden aan het ETZ, dat Traumacentrum is voor Brabant.
ZorgDomein
ZorgDomein ondersteunt het zorgproces en de communicatie binnen en tussen eerste-, tweede- en derdelijns zorgverleners. Zo slaat ZorgDomein een brug tussen huisartsen en het ETZ, de geestelijke gezondheidszorg, zelfstandige behandelcentra, diagnostische centra, laboratoria en andere zorginstellingen.
Zorgnetwerk Midden-Brabant
Zorgnetwerk Midden-Brabant is een uniek samenwerkingsverband van zorgaanbieders. Samen streven zij naar goede, afgestemde zorg en behandeling voor patiënten in de regio. Het programma bestaat uit vier pijlers: zorgstructuur, informatiestructuur en zorg, economie en duurzaamheid.
Verbinden van zorgverleners
Samenwerking
De zorg die geleverd kan worden is buitengewoon, van hoge kwaliteit en vanuit de laatste inzichten vormgegeven.
Binnen het MKC vormen de professionals van de eerste en de tweede lijn een volledig geïntegreerd team. Deze visie sluit aan bij het ETZ gedachtegoed.
educatieve en faciliterende manier in teamverband, om zo een veilig en stimulerend klimaat te creëren waarin moeder, kind en het gezin centraal staan.
Gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen, zorgprofessionals en kraamzorg (Lunavi) van de eerste en tweede lijn richten zich als een team met een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een gemeenschappelijk dossier, op de behandeling en zorgverlening van het gezin, van de geboortezorg tot de zorg voor het kind tot 18 jaar. Zij verbeteren continu, dragen de visie actief uit en creëren een inspirerende en leerzame werkplek waar de professional tot ontplooiing kan komen.
De wens van het gezin is in het MKC leidend, binnen de kaders van veilige en gepaste zorg. Binnen de geboortezorg ervaren moeder en kind professionele zorg in een vloeiende lijn, waarbij de ouders op een veilige en verantwoorde manier zelf de regie kunnen nemen. Het gezin (kind, moeder en partner) wordt niet gescheiden.
Het MKC levert optimale kindergeneeskundige zorg op maat aan het kind, samen met het gezin, in de regio, en indien gewenst specialistische zorg supra regionaal.
We stemmen continu af met elkaar en andere betrokkenen in de keten. Kenmerkend is dat wij laagdrempelig samenwerken op een coachende,
Verloskundigen Tilburg e.o., Lunavi Kraamzorg en het ETZ Family Centered and Integrated Care (gezinsgerichte zorg) gezamenlijk zorg. Dit heeft de volgende uitgangspunten:
Onder de noemer “dichtbij wat kan, centraal wat moet” is de zorg voor moeder en kind op 9 oktober 2017 geconcentreerd op één locatie in het Moeder-Kindcentrum (MKC). Hierin leveren de zorgeenheden Kindergeneeskunde, Verloskunde, de maatschap
Verloskunde en geboortezorg
Samenwerking
Overige organisaties waarmee het ETZ samenwerkt in de nazorg voor thuis, geriatrische revalidatie, opname in een verpleeghuis of terminale zorg: De Volckaert, 't Heem, Maasduinen, Thebe Elisabeth, 't Laar, GGZ Breburg afdeling ouderen, CIZ en Contour de Twern.
De Wever
De Wever en het ETZ zetten zich samen in om de zorg voor oudere mensen beter te organiseren. Daardoor stappen patiënten gemakkelijk van het ziekenhuis over naar verpleeghuiszorg. Een goed voorbeeld is de samenwerking met de behandelcentra Damast en De Hazelaar, beide locaties van De Wever. Ouderen herstellen hier in een comfortabele omgeving na een ziekenhuisopname.
Ouderenzorg
Samenwerking

Stichting Schakelring
Locatie ETZ Waalwijk biedt samen met Stichting Schakelring revalidatiezorg aan patiënten die herstellen van orthopedische operaties aan de knie of heup. Hier revalideren ze in een rustige omgeving.
Revalidatiecentrum Leijpark
Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark is het centrum voor specialistische revalidatiezorg in Midden-Brabant, voor volwassenen en kinderen. Leijpark zorgt voor een afgestemde behandeling en professionele begeleiding.
Revalidatiezorg
Samenwerking
Apotheek De Donge
Apotheek De Donge is gevestigd op locatie ETZ TweeSteden. De Donge biedt patiënten medicijnen op recept en zelfzorg-geneesmiddelen na een ziekenhuisopname of een bezoek aan de polikliniek.
Apotheek De Leij
Locatie ETZ Elisabeth werkt nauw samen met apotheek De Leij. Hierdoor kan de apotheek van alle patiënten de medicatie opvragen en de gegevens up-to-date houden.
Apotheken
Samenwerking
Sandra van Amelsvoort
Algemeen directeur Diagnostiek Brabant
“Diagnostiek Brabant (DB) werkt intensief samen met het ETZ en faciliteert de samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnszorg. Dit vanuit de gedachte: zinnige en zuinige zorg, met het oog op de behoeften en wensen van de patiënt.”
huisartsen in de regio Midden-Brabant. De stichting borgt kwaliteitsbevordering en voert het kwaliteitsbeleid van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) uit. De stichting richt zich op beroepsinhoudelijke ondersteuning in de huisartsenpraktijk.
De Barningstichting
De Barningstichting bevordert intercollegiale contacten. Om de twee jaar organiseert de stichting een gemeenschappelijke Barningcursus voor en door huisartsen en specialisten in de regio Midden-Brabant.
Diagnostiek Brabant
Diagnostiek Brabant (DB) verzorgt bloedafname en diagnostische onderzoeken voor huisartsen, trombosedienst, verloskundigen en specialisten van het ziekenhuis. Patiënten bezoeken DB voor bloedprikken, echo’s en andere onderzoeken. Door de samenwerking met laboratoria van het ziekenhuis in de eigen regio kunnen patiënten rekenen op een snelle en betrouwbare uitslag naar de huisarts, verloskundige en specialist.
Stichting Huisarts en Kwaliteit
Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK) verzorgt sinds 2011 onafhankelijke nascholing voor en door
Diagnostiek
Samenwerking

Zo bieden zij de best mogelijke zorg op het juiste moment en zo dicht mogelijk bij de patiënt.
Het kankernetwerk EMBRAZE bestaat uit: ZorgSaam in Terneuzen, Admiraal de Ruiter ziekenhuis in Goes en Vlissingen, Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom, Amphia ziekenhuis in Breda en Oosterhout, ETZ in Tilburg en Waalwijk, Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch, het Zuid West Radiotherapeutisch Instituut Vlissingen en Roosendaal, Instituut Verbeeten Breda en Tilburg en Den Bosch en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
Instituut Verbeeten
Op het gebied van oncologische zorg werken we nauw samen met Instituut Verbeeten.
Samen vervullen we een bovenregionale functie voor radiotherapie. Daarnaast wordt intensief samengewerkt in het Multidisciplinair Oncologisch Centrum (MOC) van het ETZ.
EMBRAZE
Om de kwaliteit van de zorg voor patiënten met kanker continu te verbeteren en de kans op genezing te vergroten, startten zeven ziekenhuizen en twee radiotherapie instituten in Brabant en Zeeland het kankernetwerk EMBRAZE. Binnen dit netwerk maakt een groot team van zorgprofessionals zich dagelijks hard voor het bieden van de best mogelijke zorg op het gebied van kanker. Om dit te realiseren werken zij volgens de laatste richtlijnen en nauw met elkaar samen in de regio.
Oncologische zorg
Samenwerking
“Samen werken aan toekomst-bestendige zorg in Midden-Brabant.”
Meer informatie
is te vinden op:
samendraads.nl

Ook is het initiatief Fractuurpreventie in Midden-Brabant van start gegaan. Door meer patiënten te screenen op verhoogd fractuurrisico en door het organiseren van een goed opvolgbeleid in de huisartsenpraktijk, voorkomen we secundaire fracturen.
Onder de naam ‘Samendraads’ werken zij, onder begeleiding van Robuust, aan de best mogelijke zorg, afgestemd op de vraag van patiënten.
Samendraads in de praktijk
Hartfalenzorg in Midden-Brabant is een van de eerste initiatieven die onder de naam Samendraads in 2017 is gestart. Het doel is dat de huisarts beter kan inspelen op specifieke behoeften en klachten waardoor de patiënt begeleiding op maat krijgt. Hierdoor kan sneller worden ingegrepen bij verslechtering en kunnen (spoed)opnames in het ziekenhuis worden voorkomen.
Toekomstbestendige medische zorg door intensieve samenwerking tussen medisch specialisten en huisartsen in Midden-Brabant. Dat is het gezamenlijke doel van het ETZ, Zorggroep RCH Midden-Brabant, Zorgbelang Brabant en zorgverzekeraars CZ en VGZ.
Huisartsen en medisch specialisten werken samen aan toekomstbestendige zorg.
Samendraads:
Samenwerking